Предлагаме ви рецепта за пролетна баница - с домашни кори, зелена и вкусна.
Необходимите продукти са:
киселец - 150 г
коприва - 150 г
лапад - 150 г
яйца - 2 бр.
сирене - 150 г или извара
брашно - колкото е необходимо
прясно мляко - 1 ч.ч.
кисело мляко - 3 с.л.
масло - 2 - 3 с.л. краве
олио - 1 ч.ч.
сол - на вкус
Приготвяне:
Сварете киселеца, копривата и лапада, отцедете ги, накълцайте ги и ги смесете с яйцата, киселото мляко и сиренето.
Замесете тесто от брашното, олиото, прясното мляко и солта, оставете го да почине за известно време, разделете го на 5 топки и всяка от тях разделете на 5 топчета, които разточете, колкото малки чинии.
Наредете по 5 кори една върху друга, като помежду им наръсете брашно, и след това всяка от 5-те купчинки разточете на кора с големината на тавата.
Всяка кора поръсете с приготвената плънка, навийте я на руло, сложете 5-те рула в намазнена тава, поръсете с разтопеното масло и печете баницата във фурна на 200 градуса около 30-40 мин.