Прокурори от Пловдив и Асеновград протестират срещу изявите на президента

Автор: Plovdiv Now 6093
Прокурори от Пловдив и Асеновград протестират срещу изявите на президента

Прокурорите от Апелативна област - Пловдив излязоха с протестни декларации, в които настояват Прокуратурата да не бъде замесвана в политически скандали и сблъсъци. "По повод тенденциозни изявления от последните дни на Президента на Република България срещу Главния прокурор на Републиката, прераснали в публичен призив за оставка изразяваме своето категорично несъгласие с думите на Президента. Не одобряваме систематичните и все по-ескалиращи атаки на Президента срещу независимостта на прокуратурата и нейното място в структурата на Държавната власт" пишат прокурорите от Окръжна прокуратура - Хасково. 

Прокурорите и съдебните служители от Апелативна прокуратура – Пловдив също заявяват, че категорично се противопоставят на опитите Прокуратурата да бъде намесена в политически скандали и сблъсъци.

"По Конституция съдебната власт в България е независима и всички са равни пред закона. Поради тази причина ние не приемаме опитите Прокуратурата да бъде поставяна под контрол от различни политически и олигархични кръгове, както и да й бъде оказван натиск. Работим, за да защитаваме правата на българските граждани и всеки, прекрачил закона да бъде изправен пред  съда.

В момента не е време за нападки, обиди и налагане на езика на омразата, а за налагане на справедливост, от която българското общество се нуждае.

Призвани сме да следим за спазване на закона, да осъществяваме постоянен надзор за законосъобразното и своевременно провеждане на разследването, да участваме в съдебното производство като държавни обвинители, което й правим" категорични са пловдивските обвинители. 

"Прокурорите и съдебните служители от Районна прокуратура-Панагюрище изразяваме безпокойството си от безпрецедентната намеса и изявления на представители на изпълнителната власт през последните дни, в които открито е нападната Прокуратурата на Република България поради действията си, насочени към спазването на върховенството на закона" , пишат от прокуратурата в Панагюрище.

Протестни декларации са изпратили и прокурорите от Чирпан и Асеновград.   

Вижте цялата ДЕКЛАРАЦИЯ НА ПРОКУРОРИТЕ И СЪДЕБНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ОТ АПЕЛАТИВНА ПРОКУРАТУРА - ПЛОВДИВ

Ние, прокурорите и съдебните служители от Апелативна прокуратура – Пловдив, категорично се противопоставяме на опитите Прокуратурата да бъде намесена в политически скандали и сблъсъци.

По Конституция съдебната власт в България е независима и всички са равни пред закона. Поради тази причина ние не приемаме опитите Прокуратурата да бъде поставяна под контрол от различни политически и олигархични кръгове, както и да й бъде оказван натиск. Работим, за да защитаваме правата на българските граждани и всеки, прекрачил закона да бъде изправен пред  съда.

Всеки от нас, когато встъпва в длъжност полага клетва да прилага точно Конституцията и законите на България, да изпълнява задълженията си по съвест и вътрешно убеждение, да бъде безпристрастен и обективен. В нашата работа ние се ръководим единствено от закона и събраните доказателства спрямо лица, извършили престъпление, а не от тяхното обществено положение, професия, материално състояние, етнос или религия.

В момента не е време за нападки, обиди и налагане на езика на омразата, а за налагане на справедливост, от която българското общество се нуждае.

Призвани сме да следим за спазване на закона, да осъществяваме постоянен надзор за законосъобразното и своевременно провеждане на разследването, да участваме в съдебното производство като държавни обвинители, което й правим.      

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина