Прокуратурата проверява Община Пловдив и Асеновград във връзка с превозвачите

Автор: Plovdiv Now 4298
Прокуратурата проверява Община Пловдив и Асеновград във връзка с превозвачите

Акцията на Икономическа полиция е под надзор на Окръжна прокуратура, като освен евентуални данъчни престъпления на превозвачите, се проверява и дейността на Община Пловдив, съобщиха от пресцентъра на обвинението. В момента в офисите на 6 дружества се изземват документи и се правят обиски за евентуално извършени данъчни престъпления.

Разследването, свързано с осъществяването на транспортните услуги  в Пловдив, е и за законността и контрола на отпуснатите субсидии от страна на общинската администрация. Проверка тече и в Община Асеновград.  

Ето какво написаха от Прокуратурата:

„По досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив, се провеждат множество процесуално – следствени действия – претърсвания, изземвания и др. на територията на Пловдив. Те се извършват след предварително разрешение от Окръжен съд – Пловдив. Процесуално-следствените действия се осъществяват в помещения и обекти, стопанисвани от всички транспортни дружества, изпълняващи услугите на градския транспорт в Пловдив и Асеновград. Предметът на разследването по досъдебното производство са евентуално извършени данъчни престъпления, свързани с осъществяването на транспортните услуги в  Пловдив и Асеновград, както и законността и контрола на отпуснатите субсидии от страна на общинските администрации в Пловдив и Асеновград. Следствените действия и оперативно –издирвателните мероприятия се извършват от служители на ОД на МВР – Пловдив – отдел „Икономическа полиция“ и ТД ДАНС – гр. Пловдив. Разследването е в начална активна фаза”.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина