Проходът Шипка е отворен за движение и опесъчен

Автор: Plovdiv Now 4715
Проходът Шипка е отворен за движение и опесъчен

Проходът Шипка е отворен за движение при зимни условия. Пътното платно е почистено и опесъчено. Общо 6 машини са работили през нощта, за да осигурят проходимост.

Остава затворен пътят между Крън и Шипка, предаде БНТ. Осигурен е обходен маршрут за пътуващите през прохода Шипка - през село Дунавци е преминаването.

Зимната обстановка в страната остава усложнена. Силният сняг и виелиците създадоха проблеми на много места. Във Варненско все още има блокирани пътища.

„Ситуацията е критична. Основният проблем е вятърът, който създава снегонавявания. Общините Долни Чифлик и Суворово обявиха частично бедствено положение. Остават затворени доста от пътищата, включително пътя Варна-Добрич. Шкорпиловци, Голица и Доброглед са без ток. Екипите работят денонощно. Няма бедстващи по пътищата, успяхме да помогнем на всички”, заяви пред Нова областният управител на Варна Стоян Пасев. Той призова всички шофьори да бъдат внимателни и да не тръгват на път, ако не е необходимо.

Пасев коментира и случая с блокираната на пътя бременна жена.

„Доколкото разбрах не е била дадена в графика за раждане. Получила е контракции вечерта и са тръгнали на своя глава. Благодарим на хората, които са й помогнали”, каза Стоян Пасев.

 

В Хасковско също десетки населени места останаха без ток.

„Към момента в 6 села няма електричество. Има много паднали дървета. Ситуацията обаче се нормализира. Няма бедстващи хора и всички пътища са отворени”, каза Димитър Петров, зам.-областен управител на Хасково.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина