Програма „Час по физическо“ кани учениците на разнообразни онлайн тренировки у дома

Автор: Plovdiv Now 9338
Програма „Час по физическо“ кани учениците на разнообразни онлайн тренировки у дома

Програмата „Час по физическо“, която стартира през април, ще продължи до края на учебната година – 15 юни.  LIVE тренировките са по график, всеки вторник от 12 часа. Графикът ще бъде изменен, при нужда, за да бъде съобразен с децата и да бъде максимално удобен за тях.

Програмата „Час по физическо“ е нова инициатива на сдружение “БГ Бъди активен“, с която те искат отново да споделят призив за повече физическа активност сред децата по време на въведеното дистанционното обучение. 

Екипът на “БГ Бъди активен” вече седем години е посланик на каузата за популяризиране на масовата физическа активност и работи с организации, граждани и доброволци за осъществяване на различни инициативи за раздвижване на хора от различни възрастови групи. Изолацията не трябва да е причина да спрем да мотивираме децата да се движат повече. С кампанията „Час по физическо“ отново се отправя призив за повече физическа активност у дома.

С програмата имаме амбицията да раздвижим деца от цялата страна, които са принудени да стоят вкъщи, по време на извънредното положение. Тук в събитието ще намерите полезни ресурси и информация, както и идеи за активни игри на закрито. Периодично ще бъдат излъчвани Live тренировки, в които децата ще могат да се включват в реално време, споделят организаторите, които имат желание инициативата да обхване цялата страна. Затова и “Час по физическо” ще предостави безплатен видео ресурс на всички желаещи училища за провеждане на онлайн часове по Физическо възпитание и спорт.

С онлайн спортни тренировки, ще бъдат подкрепени учебните заведения и учителите по физическо възпитание и спорт от цялата страна, които полагат усилия за осигуряване на необходимата физическа активност при децата, дори и в домашни условия.

Съдържанието на  кратките серии е разработено от сертифицирани инструктори от зала за функционални тренировки WOW GYM в Пловдив и е съобразено с възможностите и нуждите на децата. В програмата още ще бъдат поканени да се включат учители по ФВС, както и други сертифицирани инструктори, които да разнообразят програмата с йога, танци, други занимания специално разработени за деца и съобразени с техните нужди.

БГ Бъди активен препоръчва заниманията да се осъществяват в присъствие на родител, за пълната безопасност на детето!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина