Проф. Тодор Кантарджиев: Да бъде отложено пускането на публика и отварянето на нощните заведения

Автор: Plovdiv Now 10602
Проф. Тодор Кантарджиев: Да бъде отложено пускането на публика и отварянето на нощните заведения

Шефът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев е на мнение, че трябва да се отложи отварянето на на нощните заведения и пускането на публика по стадионите. Това стана ясно от гостуването на специалиста в предаването “Офанзива” по Нова нюз.

"НОЩ стартира с 4 лекари, както и хора от Външно министерство, Гранична полиция и полицията. Имахме 3 задачи – да инф правителството за движението на епидемията, което ще продължаваме да правим. 2 задача – да координира държавните институции”, допълни Кантарджиев. 

Според него моловете не са толкова рискови като места за пазаруване, а за събиране на много хора.

"Всяко разхлабване на мерките ме притеснява, че може да доведе до повишаване на случаите. Спортните мероприятия и заведенията най-много ме притесняване. Да бъде отложено пускането на публика и отварянето на нощните заведения", заяви той.

По думите му повече от 95 % от коронавируса у нас вече е от британския вариант.

По отношение на доц. Мангъров той заяви, че някои хора са направили бляскава политическа кариера, защото кадруват много умело.

"3-та доза ще има само ако се получи бързо разпространение на щам, който има шанс да се промени", каза още той.

"2-рата игла увеличава защитата с 15 – 20 %. В понеделник министър Ангелов ще каже каква ще е позицията ни по казуса с AstraZeneca. Ако човек се разболее между двете дози на ваксините, не е необходимо да има втора, защото има имунитет", заяви още проф. Кантарджиев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина