Проф. Карен Джамбазов: УМБАЛ „Свети Георги” се превръща във все по-модерен медицински комплекс

Автор: Добринка Димова 7618
Проф. Карен Джамбазов: УМБАЛ „Свети Георги” се превръща във все по-модерен медицински комплекс

Независимо от всички трудности, през последните 10 години УМБАЛ „Свети Георги” стои стабилно на мястото си. Развива се непрекъснато и с всеки месец успяваме да правим тази болница все по-моделен медицински комплекс.  Разбира се, има страшно много неща, които бихме искали да направим, но считам, че перспективите пред това лечебно заведение са изключително добри.

Това заяви изпълнителният директор на УМБАЛ "Свети Георги" проф. д-р Карен Джамбазов преди началото на тържествения форум, с който най-голямата болница у нас отбелязва 140-годишнината си. Проф. Джамбазов сподели, че за него е огромна чест да бъде директор на лечебното заведение, започнало своето летоброене от три бараки с 30 легла, което днес разполага с 1536 легла и 2694 души персонал и оказва денонощна помощ на населението от целия Южен Централен район. УМБАЛ „Свети Георги” е един от основните фактори, които определят политиката на здравеопазването. В последните години инвестира изключително много както в нова съвременна апаратура, така и в сграден фонд и персонал. Заварените през 2010 г. близо 43 млн. лв. общи задължения и над 14 млн. лв. просрочени, към настоящия момент са стопени с общо около 10 млн. лв.

Изпълнителният директор посочи също, че неизменна част от историята на УМБАЛ „Свети Георги” е и Медицински университет – Пловдив. Лечебното заведение е основна база за обучение на студентите, а тук се реализират около 10 процента от завършилите млади лекари. „Нивото на образование при нас е много високо. Затова реализацията е почти 100-процентова, затова и много чужденци предпочитат да се образоват в Медицински университет –Пловдив”, посочи той.

Цялото интервю с проф. д-р Карен Джамбазов гледайте във видеото:

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина