Проф. Кантарджиев: Внимавайте с витамин Д и с имуностимулаторите!

Автор: Plovdiv Now 5617
Проф. Кантарджиев: Внимавайте с витамин Д и с имуностимулаторите!

Трябва да се внимава с витамин Д, прибавен към другите три "Д" дисциплина, дистанция, дезинфекция и да не се прекалява с него, каза проф. Кантарджиев на днешния брифинг на Щаба.

"Не предозирайте с витамин Д! Не прекалявайте и с имуностимулаторите. По-добре е правилно хранене, физическа активност и добри емоции", предупреди още той.

"Най-важното в момента е контролът на мерките и убеждението на хората, че трябва да бъдат с маски. Никой не се е задушил, всички знаем, че не е приятно да я носим на носа си, но всички трябва да мислим за здравето на семейството, на околните. Като стои някой пред мен с маска на разстояние на 1,5 метра разбирам, че ме уважава и ме пази. Маската намалява доста възможността да се заразиш. Ако другият е болен и е с маска при един спокоен разговор трябва минимум 1 час да е срещу вас, за да се заразите", посочи професора. 

Проф. Кантарджиев добави, че е изключително важно, който е с очила да ги носи, тъй като често пъти заразяването става от очната лигавица. 

Той препоръча и всички трудови колективи и училища да се запазвят с бързи антигенни тестове, за да може да се контролира заболеваемостта. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина