100 годишен юбилей на проф. Трифон Иванов бе честван в Университета по хранителни технологии. Събитието е част от юбилейните тържества по случай 65-годишнината на университета, които се отбелязват тази година.
Гости на събитието бяха ректорът на университета проф. Кольо Динков, представители на академичното ръководство, бивши преподаватели от катедра „Технология на виното и пивото”, представители от винарския бранш, колеги и приятели на проф. Иванов.
Настоящият ръководител на катедра „Технология на виното и пивото” проф. Христо Спасов запозна присъстващите с преподавателската и творческа биография на проф. Трифон Иванов, който в продължение на 40 години изследователска и 35 години преподавателска дейност е публикувал над 75 научни труда, а негови изобретения са защитени с 6 авторски свидетелства. Впечатляващ е фактът, че на 93 годишна възраст проф. Иванов издава 2 учебника.
Ректорът на университета проф. дтн Кольо Динков поздрави юбиляра и му поднесе почетна грамота и плакет на Университета за заслугите му за развитие на УХТ.
Поздравителни адреси към дълголетника отправиха гости от редакцията на сп. „Лозарство и винарство”, Института по лозарство и винарство – Плевен, проф. Камен Луканов – бивш преподавател от катедра „Икономика на хранителната индустрия” и др.
Проф. Иванов разкри тайната на своето дълголетие – чаша червено вино всеки ден.