Проектът на Колежа претърпя още една промяна

Автор: Георги Анастасов 20436
Проектът на Колежа претърпя още една промяна

Проектът на стадион „Христо Ботев“ е претърпял още една промяна. Този път обаче тя е козметична и не е свързана с мащабни новости в съоръжението. Става дума за нови изисквания на УЕФА, свързани най-вече с прес зоната на стадиона, които ще бъдат изпълнени. Европейската футболна централа също внася изменения в своите норми и ние трябва да се съобразим с тях, коментира пред медията главният архитект на Колежа Георги Савов.

Припомняме, че преди няколко години първоначалният проект претърпя по-голяма промяна, за да бъде пригоден в съответствие с изискванията за 4-та категория на УЕФА. Така на съоръжението могат да се провеждат квалификации от евротурнирите. Припомняме, че капацитетът  на стадиона ще бъде за 18 000 места. Инфраструктурата и разположението му не позволяват по-голям капацитет и съответно – по-висока категория на Европейката централа. По непотвърдени данни няма особена промяна в средствата, които ще бъдат необходими за довършване на Колежа – около 30 милиона лева.

Тази сутрин бяха възобновени подготвителните работи за започването на реалните ремонтни дейности. Работници на фирма „Запрянови“ влязоха в обекта и още до обяд почистиха голяма част от сектора, разположен откъм улица „Богомил“. Големият ремонт се очаква да стартира през следващия месец.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина