Продават апетитен имот на ул. „Гладстон” до Дома на културата за 66 хил. евро

Автор: Plovdiv Now   2869
Продават апетитен имот на ул. „Гладстон” до Дома на културата за 66 хил. евро

Имот, в който се помещава китайският ресторант „Азия” и още няколко магазина на ул. „Гладстон” в Пловдив, е пуснат за продажба от Частен съдебен изпълнител.

Мястото, обект на публична продан, е с площ от 226 кв.м. с трайно предназначение на територията: Урбанизирана, начин на трайно ползване с ниско застрояване (до 10 метра).

Имотът е в съсобственост между длъжниците Таня Величкова Шагова (собственик на 60.78% идч.) , Любомир Величков Шагов (собственик на 21.80 ид.ч) и Община Пловдив. Върху него има наложени тежести и възбрани, като целта на продажбата е да бъдат покрити задълженията на сегашните собственици. 

Наша справка показва, че двамата са съдружници в събирателно дружество "Шагов и С-ие", върху което има наложен запор заради дълг към частно лице. Те дължат на Светослав Капитанов сума от над 134 000 лева. 

Това е първа публична продан на имота, като цената представлява 80% от направената данъчна оценка. Въпреки това, търсената сума изглежда доста ниска, на фона на галопиращия имотен пазар. Наддаванията за апетитния имот ще започнат от 128 919 лв. (65 915 евро).

Публичният търг ще се проведе в периода от 18.10.2024 до 18.11.2024 г., а евентуалният нов собственик ще бъде обявен на 19 ноември.

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина