Продължават да умуват сливането на три общински предприятия в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 4529
Продължават да умуват сливането на три общински предприятия в Пловдив

Продължават консултациите на кмета Здравко Димитров във връзка с предложението за сливане на трите общински предприятия - "Чистота", "Градини и паркове" и "Дезинфекционна станция" в ОП "Зелени системи". По негова инициатива днес се проведе среща с председателите на политическите сили в Общинския съвет.

"Целта на срещата бе да чуем позициите на политическите представители в местния парламент, преди да вземем окончателно решение за сливането. Преценихме, че е добре първо да се направи специализиран анализ, който да покаже до колко ще е ефективно преструктурирането“, заяви след срещата Здравко Димитров. Той подчерта, че фирмените сливания са сложен процес и от определящо значение е добрата подготовка. Затова Община Пловдив ще наеме консултантска фирма, която ще подготви анализ за състоянието на трите предприятия и едва тогава ще се продължи с процедурата.

Финансовият екип, съвместно с три предприятия, подготви анализ и предложи правилник за работата на бъдещето дружество. Документите са публикувани на страницата на общината за обществено обсъждане.

Преди седмица кметът заяви, че все още се обмисля как да бъдат слети предприятията. Едната от опциите е ОП „Чистота” да е  отделно, а „Градини и паркове”, „Дезинфекционна станция” и „Компостираща станция” да са заедно.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина