Прочута флейтистка, посланик на италианската музика и град Удине по света, с концерт за Празника на Пловдив

Автор: Plovdiv Now 6646
Прочута флейтистка, посланик на италианската музика и град Удине по света, с концерт за Празника на Пловдив

В навечерието на Празника на Пловдив – 6 септември и денят, в който тази година ще честваме 134-та годишнина от Съединението на България, по покана на Община Пловдив в града под тепетата гостува прочутият музикант проф. Луиза Село, която ще изнесе безплатен концерт за пловдивчани и гости на града.

Събитието е на 5 септември 2019г., четвъртък, от 18.00 часа в Зала „Съединение“ на  Регионален исторически музей – Пловдив с вход СВОБОДЕН!

Концертът  на проф. Луиза Село (флейта) - посланик на италианската музика по света и представител на културата в град Удине, Италия, ще е в съпровод на Аурора Сабия (пиано).

Луиза Село е известна флейтиска, която изнася концерти по целия свят.  Музикалните критици на "Ню Йорк Концерт Ревю" я определят като „ Красива комбинация от екстровертна страст и истинска нежност с отличен контрол на въздуха, брилянтна техника, огромен звуков обхват и изобилие от чар."

Тя е също Миадзава артист, както и знатен и почетен професор в Музикалната консерватория на гр. Триесте, Италия, Виенски Университет и Нов Български Университет. Проф.Луиза Село е президент на историческата асоциация „Амичи делла Музика“ гр.Удине.

Аурора Сабия (пиано) е личен пианист на Луиза Село, както и корепетитор на редица други интернационални концертиращи музиканти като Бруно Канино, Антон Никулеско, Карол Винсенс и др.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина