Проблемът с паркирането в Пловдив става все по-голям, местата за паркиране ще се дават след търг

Автор: Plovdiv Now 5179
Проблемът с паркирането в Пловдив става все по-голям, местата за паркиране ще се дават след търг

Проблемът с паркирането в Пловдив става все по-голям с нарастване на населението, което живее в града. Местата за паркиране  ще се дават за ползване след търг. Решението е на  общинските съветници в града, предаде репортер на GlasNews.bg.

Новите сгради в Пловдив стават все повече, а местата за паркиране все по-малко. По този повод общината е категорична, че гражданите трябва да плащат, за да имат гарантирано място, на което да спират колите си. 

Според нова наредба районните кметове ще сформират комисия, която да оцени желаещите да имат собствено паркомясто.

"Спорът ще се решава чрез търг. Първоначалната цена е 20 лева на месец, като стъпката за наддаване ще е 2 лева", заяви кметът на район "Централен" Георги Стаменов. 

Първоначално община Пловдив заложи в наредбата човекът, който ще полва общинско паркомясто да се избира чрез жребий. След като тя беше отменена от съда, Общинският съвет прие това да се случва чрез търг.

"Цената може да достигне 22, 24, 50, 100 лева. Въпросът е на желание на всеки един от ползвателите", каза още Стаменов. 

Още вижте във видеото: 

Разрешението за ползване се издава от районните кметове за срок до 5 години, като за едно жилище се полага едно място за автомобил. Местата за паркиране в центъра на Пловдив вече са почти изчерпани. Бъдещето е изграждането на многоетажни и подземни паркинги. Кандидатите да ползват паркомясто пред блока, в който живеят, ще трябва да се обърнат за съдействие към районните администрации.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина