Приятели зад бара: Кирил Николов - Баткиро спасява и съгласява

Автор: Plovdiv Now 21460
Приятели зад бара: Кирил Николов - Баткиро спасява и съгласява

Неделна рубрика на Rock'n'Bar БезистенЪ "Приятели зад бара" продължава. Тази вечер в "Приятели зад бара" в 19 часа ще се включи човекът, който спасява... от лавина и Наказателния кодекс, който с еднаква умелост е държал четката, съдийското чукче, чаша вино и черпака, а в неделя и шейкъра. В БезистенЪ стъпва Кирил Николов, представящ се като Баткиро, защото така го наричат почти всички, е поколенчески пловдивчанин с богато на личности родословие и разностранни интереси. Завършил е Художествената гимназия в гр. Пловдив, където се дипломира с отличие за живопис, а сетне - право в ПУ "ПХ".

Следващите почти 17 години е наказателен съдия в районен съд , а част от тях - и в окръжен съд Пловдив. Разгледал е не едно знакови дела, добивайки слава на екзотичен, но справедлив магистрат. От три години е адвокат и се явява преимуществено по наказателни дела.

От години се занимава активно с винопроизводство, макар да гледа на това повече като хоби. Той обича да готви за приятели, пише публицистика и най-вече кулинарен хумор като публикува в профила си във ФБ и в сайта за художествена литература ХуЛиТе.

Той е активен планински спасител в ПСС, отряд Пловдив и ски учител към БФСки. Женен е, съпругата му също е адвокат, а за дъщеря си на 9 казва, че вече го е надминала, но, слава Богу, тя все още не знае това.

Кирил Николов определя себе си като лиричен хулиган и който го познава би се съгласил с това. Заповядайте, ще ви спаси и съгласи... или в обратния ред.

Рубриката "Приятели зад бара" започна преди няколко месеца с идеята всяка неделя личности от различна професионални сфери да бъдат гост-бармани в заведението, като 20% от оборота от вечерта отива за благотворителна кауза, която бива избрана от гости и посетители в края на всеки сезон на изданието. На края на 2018 бяха дарени средства за деца и младежи с физически увреждания от сдружение "Различни, но равни", като каузата бе избрана с над 200 гласа измежду 6 различни варианта.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина