Президентът ще държи реч на Шипка въпреки отмяната на тържеството

Автор: Plovdiv Now 7495
Президентът ще държи реч на Шипка въпреки отмяната на тържеството

Президентът Румен Радев беше посрещната с викове „Българи, юнаци“ на паметника Шипка. Той заяви, че ще има официална реч, въпреки забраната.

“Това е сърцето и духа на България. Както е казал Иван Вазов: “Не се гаси тъй що не гасне”. Благодаря на всички тези българи, които се качиха, въпреки всички забрани и манипулации“, коментира Радев.

„ В България успяхме да направим световен принос към медицината и да изолираме два щама на вируса -  този, който е в София и този който е на Шипка. Единия е по-опасен от другия. Ако влас имащите се погрижили така за народа нямаше да се налага да събираме пари за децата на България с различни кампании“, коментира Радев.

Той заяви, че не става въпрос за конфронтация, а за битка за България.

Председателят на парламента Цвета Караянчева също е на паметника Шипка и поздрави българския народ по случай 3 март. Тя заяви, че ще се съобрази със забраната и няма да има официална реч,

„Трети март е рождената дата на събудения идеал за национално единение. Поклон пред паметта на героите, пожертвали се в негова защита и прослава”, заяви Караянчева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина