Преживяхме най-горещия ден от началото на годината

Автор: Plovdiv Now 13198
Преживяхме най-горещия ден от началото на годината

Днес е бил най-горещият ден от началото на годината. Сандански е най-горещата точка в страната днес от гледна точка на времето. Към 18 часа там е измерена най-високата температура от 40 градуса.

39 градуса са отчетени в Русе, Чирпан, Хасково, Стара Загора и Сливен, казаха за БГНЕС от Националния институт по метеорология и хидрология.

Градус по-малко е отчетен в Пловдив и в Пазарджик. Много горещо днес също е в Елхово, Карнобат, Гоце Делчев и Велико Търново.

В София живакът е стигнал до 33 градуса.

Днешният петък може да бъде определен като най-топлият от началото на месеца и на годината досега, въпреки че и четвъртъкът беше доста жежък, но днес има повече горещи точки.

От НИМХ припомниха, че през нощта започва захлаждане, както и че в Североизточна България се очаква дъжд и гръмотевични бури още тази вечер. А утре температурите ще са по-ниски с между 3 – 5 градуса, като в неделя, те ще паднат с още 1-2 градуса.

На въпрос дали да очакваме температурни рекорди през август, от НИМХ твърдят, че това е малко вероятно, като не изключват да има дни, в които температурите да са над 40 градуса.

„Август не изключва продължителна топла вълна. Очакванията ни са температурите да са близо до нормата за сезона“, посочиха от института.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина