Престъпна група обирала казина с фалшиви топчета и иновативна технология

Автор: Plovdiv Now 2185
Престъпна група обирала казина с фалшиви топчета и иновативна технология

Автор: Наталия Грозева

Организирана престъпна група, която е обирала казина, посредством манипулация на игрални автомати, е разбита при съвместна операция на полицията в Пловдив, Стара Загора и Плевен. Арестувани са 8 души, а ръководителят на престъпната група е от Пловдив. Организаторът и част от участниците са арестувани в игрална зала в Плевен. На този етап няма данни групата да е действала на територията на града, предаде trafficnews.bg

Разследването е започнало преди няколко месеца, след като в ОД МВР Стара Загора е получен сигнал, че група лица се занимават   с манипулации на игрални автомати и рулетки. Чрез външно устройство се провокира автомата, така че да генерира джакпот. Манипулирани са игрални автомати в цялата страна. Манипулирани са и рулетки за игра на живо чрез устройство с топче с чип, което спира на определено число. Организаторът на групата е от Пловдив. Той е сформирал групата, в която е имало двама мъже с технически умения, които са изработили устройствата за манипулация на автомати, съобщи наблюдаващият прокурор Димитър Молев. 

Топчето е изработено толкова сполучливо, че групата е имала и оферти от чужбина за много пари, за да изнесат технологията. Освен това в бандата има участници, които са подкупвали крупиета. Измамниците са следени от няколко месеца. Те са привлечени като обвиняеми за компютърни престъпления и пране на пари.. Спрямо ръководителя има обвинение за организиране на ОПГ, а срещу останалите - обвинения за участие в ОПГ. Наказанието за тартора, което Наказателният кодекс предвижда е от 5 до 15 години, а за останалите от 3 до 8 години. 

По време на операцията са претърсени  21 помещения и 4 автомобила. Иззети са множество веществени доказателства. Открит е и игрален автомат, който явно е служил за симулация. Открити са самите устройства, множество топчета, документи и др. В дома на престъпния бос е открита и голяма сума пари - около 20 000 лева. Конфискуван е автомобилът му, който е скъпа немска марка.  Спрямо групата е внесено искане за постоянен арест, а мерките ще се гледат днес следобед в Окръжен съд. 

Групата е организирана много добре. Това са лица с криминално минало, с висок жизнен стандарт , макар че нямат легални доходи, коментира наблюдаващият прокурор. Най-възрастният член на групата е на 68 години, а най- младият на 41. В групата има и една жена. 

"Групата, за която бе получен сигнал бе много мобилна , затова се наложи в разследването да се проведе на територията на 5 области. " коментира началникът на Икономическа полиция към ГДНП Цветан Йоцов. 

Все още не е ясно какви суми са успели да приберат престъпниците. Каква сума е генерирана като печалба, тепърва ще се установява. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина