Пресни картофки с домати и розмарин - ще си оближете пръстите
Пресни картофки с домати и розмарин - ще си оближете пръстите

Предлагаме ви рецепта за пресни картофки с домати и розмарин - ще си оближете пръстите!
Продукти:
пресни картофи - 700 г
краве масло - 40 г
зехтин - 2 - 3 с.л.
чери домати - 10 бр.
домати - 6 с.л. настъргани
чесън - 6 - 8 скилидки (млечен, пресен)
розмарин - 1 ч.л. с връх
магданоз - 1 ч.л. сушен или пресен накълцан
червен пипер - 1 - 2 щипки
сол - на вкус
див лук - стръкчета
Приготвяне:
Измийте добре малките пресни картофки и ги сварете до готовност във вода с малко сол.
Отцедете от водата. Добавете зехтина и маслото и сложете на котлона да се позапържат.
Измийте и нарежете на две половинки чери доматите.
Обелете и разрежете на две скилидките чесън. Ако ползвате стар чесън, сложете по-малко от указаното количество, тъй като е по-лют и силен на вкус.
Сложете доматките, чесъна и настърганите домати при картофите.
Поръсете с червен пипер, розмарин, сушен магданоз и сол.
Гответе, докато коричката на картофките стане леко златиста и лъскава.
Черитата трябва хубаво да омекнат, а чесънчето и розмаринът - да си пуснат ароматите.
Сервирайте печените картофки със стръкчета див лук и бяло саламурено сирене.
Рецепта - Йорданка Ковачева