Преобразяват района край Баня Старинна, панорамни асансьори водят в подлеза

Автор: Plovdiv Now 5093
Преобразяват района край Баня Старинна, панорамни асансьори водят в подлеза

Районът около Баня Старинна в Центъра на Пловдив ще се преобрази с два проекта. Подлезът на кръстовището вече има готов технически проект, според който ще има четири панорамни асансьора за удобство на хората в неравностойно положение и ва родителите с бебешки колички. Ще има и изложбена зала, а съществуващата сладкарница ще се запази.

Припомняме, че в непосредствена близост до подлеза ще се строи многоетажен паркинг за близо 400 автомобила. Съоръжението ще заеме мястото на старата сграда на ТЕЛК. В момента на мястото на бившия ТЕЛК има наземен паркинг за около 100 автомобила.

„По този начин създаваме интегрирана зона в тази част на града, като паркингът и подлезът се допълват взаимно – всеки може да остави колата си и да ползва подлеза, за да стигне до самия център на града“, коментира кметът Здравко Димитров. Той посети на място двете съоръжения, заедно със заместник-кмета по транспорт Тодор Чонов и с районния кмет на "Централен" Георги Стаменов.

Реконструкцията на подлеза е за 3,2 милиона лева без ДДС, средства за стартиране на ремонта ще се търсят по европрограми, а част от сумата може да бъде заложена в общинския бюджет за 2021 година.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина