Премиерът: Не сме казали „корона, чао”, вирусът продължава да ни тормози,

Автор: Plovdiv Now 4901
Премиерът: Не сме казали „корона, чао”, вирусът продължава да ни тормози,

„Когато отхлабихме мерките, знаехме прекрасно какво ще се случи.Проведохме заседание с щаба, няма нужда да затягаме мерките. Вирусът продължава да ни тормози, продължава да тормози Европа”, каза премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг в Министерския съвет по повод актуалната ситуация с коронавируса.

„Вирусът е по-слаб в момента, болниците имат по-голям капацитет. Разполагаме с абсолютно всички медикаменти, които са разписани в световните и европейски практики. Ваксина няма – дават се милиарди, за да може да има 400 млн. ваксини за всички европейски граждани, когато бъде открита такава”, каза Борисов.

„ Призовавам неведнъж да се спазват 3-те Д-та – дисциплина, дезинфекция, дистанция. Никога не сме казвали, че коронавирусът си отиде или „корона, чао”. Никога не сме ви подвели, че пандемията е отминала,  но не трябва да се паникьосваме. Мерките няма да се затягат, напротив. Имаме много заразени, но много повече оздравели с антитела. Ще доведе до обратния ефект, ако затегнем мерките отново,  но трябва дисциплина”, каза премиерът.

Лекарствата, които са налични са всички, които се ползват от европейските и китайски гайдлайнове за лечение на болестта.. Разполагаме с достатъчно количества – антимикробни препарати,, антибиотици. Медикаменти, които се използват за други вирусни инфекции – тамифлу, дексаметазон и други. Също така има достатъчно брой предпазни средства за лекари.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина