Представят в Пловдив нов проект срещу домашното насилие

Автор: Plovdiv Now 9994
Представят в Пловдив нов проект срещу домашното насилие

Стартира нов проект на Фондация ДА, финансиран от Министерство на правосъдието и посветен на защитата „от“, и превенцията „на“ домашното насилие в България. Името на проекта е: „Програми за превенция и преодоляване на домашното насилие“. Представянето му ще бъде днес, от 10,00 часа, на пресконференция в Пловдив, в пресцентъра на БТА.

Темата е болезнена заради изначално високото ниво на насилието над жени в страната. А извънредното положение и различните видове мерки, изостриха проблема и по всички показатели се отчита завишаване на домашното насилие в България. Такива са и данните от нашата работа в Пловдив и региона.

По проекта са подготвени печатни материали, посветени на превенцията на домашното насилие, както и късометражен филм, финансиран от Министерство на правосъдието.

На пресконференцията ще присъстват: адв. Милена Кадиева (носител на наградата „Жена на действието на Европа“ за 2019г., основател и управител на Фондация „ДА“ (Джендър Алтернативи). Любомира Цъцарова (психо-социален консултант в Консултативен център на Фондация „ДА“ (Джендър Алтернативи) и Мишо Гръблев (координатор на Фондация „ДА“ (Джендър Алтернативи).

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина