Предлагат нов подход при заплатите на служителите на МВР, полагащи извънреден труд

Автор: Plovdiv Now 4170
Предлагат нов подход при заплатите на служителите на МВР, полагащи извънреден труд

Нов подход при извънредния труд обсъди Националният съвет за тристранно сътрудничество по време на извънредно заседание. Повод за него бе внесеният в Народното събрание Законопроект за изменение на Закона за Министерството на вътрешните работи.

Измененията предвиждат трудът, положен извън установеното редовно работно време до 70 часа на тримесечен период и 280 часа годишно, да се отчита като извънреден труд и да се компенсира с възнаграждение, като по този начин ще отпадне компенсирането с допълнителен годишен отпуск за извънредния труд. Законопроектът предвижда съответният  извънреден труд да се заплаща с увеличение от 50 на сто върху основното месечно възнаграждение за държавни служители в МВР – полицейски органи и органи по пожарна безопасност и защита на населението, които работят на ненормирано работно време. С промяната за тях се регламентира и подневно отчитане на работното време.  

На заседанието, свикано от заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика Марияна Николова, социалните партньори подкрепиха законопроекта. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина