Преди големия финал: Играчи и треньори на Локо събраха пари за малкия Дари

Автор: Plovdiv Now 5624
Преди големия финал: Играчи и треньори на Локо събраха пари за малкия Дари

Играчи и треньори на Локомотив Пд се включиха в благородна инициатива в деня преди големия финал срещу ЦСКА за Купата на България утре от 19.15 часа в София. Черно-белите показаха огромна съпричастност към съдбата на 4-годишния Даримир и за няма и час събраха 1400 лева за лечението му, като набирането на средства продължава и в момента.

Даримир се бори с церебрална парализа. Още по време на раждането Дари поглъща околоплодни води и получава инфекция. За кратък период от време остава без кислород, което става причина за големи усложнения вбъдеще. Бебето е поставено в кувиоз и успява да се пребори с инфекцията. Няколко месеца по-късно обаче родителите му чуват страшната диагноза. Започват дълги месеци на рехабилитация, ходене по специалисти и изследвания.

Семейството вече е осъществило връзка със специализирана турска клиника. На Дари са направени вливки на стволови клетки, което оказват благоприятно влияние както върху физическото, така и върху психическото му състояние. Средствата са събрани с помощта на дарителска кампания.

Сега семейството е изправено пред ново изпитание. Дари се нуждае от рехабилитация в полски специализиран център. Здравното заведение е оборудвано и адаптирано за цялостно лечение на деца и юноши с увреждания. Цената му е 8 000 евро - сума, с която близките на момченцето не разполагат. Затова семейството отправя апел към всички хора, които имат възможност и желание да помогнат на Дари да заживее по-добър живот.

Можете да дарите средства чрез откритата дарителска сметка:

BG52UBBS8002106889940

BIC:UBBS BGSF

Обединена Българска Банка

Титуляр: Даримир Тодоров Славов

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина