Преди финала: Зико разколебан за новото мегапредприятие с 1358 души, мисли нова структура

Автор: Благовест Андонов 4080
Преди финала: Зико разколебан за новото мегапредприятие с 1358 души, мисли нова структура

ОП „Зелени системи” е много вероятно да не се изпълни в предложения от Община Пловдив вариант. Въпреки че процедурата е почти към финала и остава да се гласува в Общинския съвет, кметът Здравко Димитров заяви, че още не е сигурен дали новото мегапредприятие ще е в този си вид.

„Още не съм решил как ще е структурата. Може да оставим ОП „Чистота” отделно, а „Градини и паркове”, „Дезинфекционна станция” и „Компостираща станция” да са заедно”, каза кметът. Той обясни, че в „Градини и паркове” има нужда от нова техника, тъй като сегашната не е обновявана от години.  В ОП-то има проблеми и с кадрите, тъй като трудно са намират хора за 600-700 лева, които са да се качват на 15-20 метра височина, за да режат клони. Зико каза, че ще се направят анализи и ще се подпомогнат ОП-тата.

Припомняме, че в сайта на Община Пловдив е качен проектът за новото предприятие – „Зелени системи”, което трябва да обедини четирите ОП-та.

В мотивите пишеше:

„С ОП „Зелени системи” се цели да се повиши  ефективността, гъвкавостта и администрирането при изпълнението на важни общински дейности, свързани с осигуряването на по-здравословна и благоприятна среда за живот на гражданите. За това се очаква да допринесе и изграждащата се компостираща инсталация за разделно събрани зелени и/или биоразградими отпадъци, която също се включва към новото предприятие

При организиране на общ управленски процес се предвижда постигането на много по-добра координация и синхрон в работата, както и по-бързо и ефективно изпълнение на поставените задачи. Отпада припокриването на част от дейностите на сегашните предприятия, дава възможност за намаляване броя на администрацията и финансовите разходи.

В Правилника на ОП „Зелени системи” е посочена организационната структура на предприятието с обща численост 1358 души, от които 1282 са щатен персонал и 76 – сезонни работници.”

Това означава, че сегашното изменение на правилника ще бъде премахнато и трябва да се изготви ново, което да стои поне един месец на сайта на Общината преди да влезе за гласуване.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина