Пребиха пловдивски полицай, лекари се борят за живота му

Автор: Plovdiv Now 51908
Пребиха пловдивски полицай, лекари се борят за живота му

Пловдивски полицай е бил пребит до смърт в пазарджишкото село Пищигово. Давама мъже са в ареста, а лекарите се борят за живота на 34- годишния мъж , който е служител на Специализираните полицейски сили. 

Сигнал за случая постъпил в събота около 22.00ч.  на телефон 112. По първоначални данни получени от подалите сигнала граждани в центъра на пазарджишкото село Пищигово, бил намерен мъж в безпомощно състояние.

Той е транспортиран с линейка в болница в Пазарджик, където по-късно било установено, че е служител на ОДМВР-Пловдив. Той е оставен за лечение в ОАРИЛ с тежка черепно-мозъчна травма и опасност за живота. На мястото незабавно били изпратени екипи на полицейското управление в Пазарджик.

Оказало се, че в събота вечерта възникнал скандал между 34-годишния полицай, който не бил на работа и шумна компания празнуваща в заведение. Тогава почерпените мъже нанесли жесток побой на служителя, като го удряли и ритали в главата. 

След побоя го оставили в безпомощно състояние на улицата. За разследване на случилото се на територията на селото са изпратени екипи на РУ-Пазарджик, ОДМВР-Пазарджик и сектор „Специализирани полицейски сили“ при ОДМВР-Пловдив.

В резултат на проведените съвместни действия са задържани двама братя на 39 и 33 години, и двамата от село Пищигово. За случилото се е уведомен дежурен прокурор от Районната прокуратура в Пазарджик.

По време на полицейската операция на територията на селото е задържан и 55-годишен мъж. Униформените установили, че в лекия му автомобил „Хонда“ има монтирана система за светлинна и звукова полицейска сигнализация. Работата по документиране на случая продължава под надзора на прокурор, води се досъдебно производство.

Вчера от Областната дирекция на полицията в Пловдив са се обърнали за консултация към невролози от УМБАЛ "Свети Георги". "Надяваме се колегата да оцелее и да се възстанови" , коментира директорът на полицията Димитър Балев. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина