Тази вечер: Празниците на Стария град започват с голям концент на Античния театър

Автор: Plovdiv Now 11809
Тази вечер: Празниците на Стария град започват с голям концент на Античния театър

Тържественият спектакъл „Българийо, аз всичко тебе дадох!”, с който се откриват Празниците на Стария град, ще започне тази вечер, от 19 часа, на Античния театър.

Концертът е по случай 170 години от рождението на Иван Вазов. Събитието е със специалното участие на Гвардейски представителен духов оркестър, солисти от Представителния ансамбъл на въоръжените сили при Националната гвардейска част и други.

Местата за публика са ограничени, а входът свободен! Желаещите да присъстват могат да получат покана в един от туристическите информационни центрове до 18:00 часа, на следните адреси:

ул. „Райко Даскалов“ № 1 (пл. „Римски стадион“)

 ул. „Д-р Стоян Чомаков“ №1 (Стария град).

Вълнуващото откриване ще бъде излъчвано и пряко от Античен театър на екран, монтиран на площад „Стефан Стамболов”, пред Община Пловдив, от 19:00 часа.

Празниците на Стария град тази година са под мотото „ОТНОВО ЗАЕДНО”, а събитията ще се случват в периода от 14 - 20 септември. Програмата на фестивала е наситена с концерти, изложби, театър, кино и разнообразни събития на открито, при строго спазване на епидемиологичните мерки в страната.

Събитията са с вход свободен.

Пълната програма на фестивала може да проследите на www.oldplovdiv.bg/news/487, както и на фейсбук страницата на ОИ „Старинен Пловдив” – Plovdiv Old town /official/.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина