Правят спортна зала за 1,5 млн. лева на пловдивско училище

Автор: Благовест Андонов 4917
Правят спортна зала за 1,5 млн. лева на пловдивско училище

За спортна зала за 1,5 млн. лева на „Екзарх Антим I“ ще кандидатства Община Пловдив пред Министерството на младежта и спорта. Решението ще бъде гласувано на сесията на Общинския съвет в сряда. Предложението идва от зам.-кмета Анести Тимчев, след като общински съветници го попитаха защо школото не е включено в програмата, по която градските власти участват за четири училища.

Проектът на сградата се състои от две части – двуетажна монолитна сграда със съблекални, санитарни възли, душови помещения, складове за инвентар, котелно помещение и „зелен покрив“ – предвиден като сектор за отдих. Едноетажната сграда е предназначена за физкултурен салон с основен вход, както и с връзка към монолитната новопроектирана сграда.

На последната сесия се взе решение да се кандидатства за 500 000 лева за  за четирите спортни площадки и зали.

Сред тях е спортната площадка на СУ „Пейо Кр. Яворов” – игрищата за баскетбол и волейбол, като нужната сума е 66 426 лева. Другият проект е за почти същата сума и касае училищния двор на ОУ „Йордан Йовков”. Там парите са нужни за изграждане на нови мултифунцкионални площадки към школото.

Третото училище, което има нужда от финансиране е СУ „Софроний Вранчански” в Тракия. Проектът е за 59  670 лева и включва изграждане на игрище с изкуствена трева. Най-големият проект е за СУ „Христо Данов” на стойност 286 172 лева. Парите ще отидат за изграждане на спортен комплекс в двора на училището

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина