Правят голям ремонт на Спортното училище в Пловдив, изграждат и нов корпус

Автор: Plovdiv Now   988
Правят голям ремонт на Спортното училище в Пловдив, изграждат и нов корпус

Няколко големи ремонта се подготвят в пловдивското спортно училище "Васил Левски", разкри директорката Ружка Генова пред TrafficNews. Припомняме, че през тази година училището ще отбележи 75 години, а голямото празненство ще бъде на 10 октомври. 

Парите ще бъдат осигурени от Министерството на спорта, а обществената поръчка вече е пусната. Прогнозната стойност на ремонта е 2 877 213,39 лв.,а 4 фирми са подали оферти за извършването на ремонта. 

Става въпрос за изграждане на нов корпус с четири класни стаи, ремонт на покривите на двете общежития - мъжко и женско и самото училище, обновяване на мъжкото общежитие и ремонт на тоалетните в основната сграда на училището. 

"Тази година Министерството на младежта и спорта поведе политика за отделяне на пари за финансиране за държавните спортни училища. Надявам се скоро обществената поръчка да се финализира. Тя е за подобрение на мъжкото общежитие, защото то не е реновирано дълго години. През 2015 година имаше саниране на сградите отново от ММС. Общежитието е място, което е създадено за подкрепа на учениците. Много от нашите ученици не са от Пловдив и използват общежитията, а по този начин всичко им е на едно място - училище, зала за тренировки и общежитие. Ремонтът ще включва цялостно боядисване на сградата, поставяне на асансьори и ремонт на покрива", заяви Ружка Генова. 

"Освен това планираме и ремонт на покривите на трите сгради - училището, женско и мъжко общежитие. Ремонтът е наложителен, защото покривите са компрометирани и текат. Ще се подмени и канализационната мрежа, за да няма течове. Тоалетните в училищна сграда ще се направят в чисто съвременен вид", добави още директорката на Спортното училище. 

Имаме недостиг на класни стаи и тази година сме със 740 ученици. Поради увеличаването на броя на образователните часове и ще строим пристройка, която ще е свързана към училищна сграда на три етажа с три класни стаи. Аз се надявам визията ни да е един модерен и съвременен център, който да бъде оборудван със съвременни образователни мотивиращи средства за теоретичната подготовка. Другото ни намерение е бившата лекоатлетическа писта на училището да я оформим като кът за отдих на педагогическите специалисти. 

"Извън тази процедура и основните ремонти, които ще се финансират от ММС. Ще изградим и СТЕНД центрове - това е политика на Министерството на образованието. При нас сме планирали на третия етаж на училищна сграда да се изгради център за усвояване на природните науки", добави още директорката. 

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина