Правят голф игрища в парковете в Стамболийски, деца помолиха кмета

Автор: Plovdiv Now 14409
Правят голф игрища в парковете в Стамболийски, деца помолиха кмета

В част от парковете на територията на община Стамболийски ще бъдат изградени миниголф игрища. Идеята се роди по време на гостуването на деца от ДГ „Звънче” при кмета Георги Мараджиев.

Малчуганите го посетиха, за да му подарят мартенички по случай Баба Марта в неделя, но се прехласнаха по стиковете за голф в кабинета му. Той от своя страна им показа как се играе голф и гостенчетата опитаха да направят различните удари. Децата бяха много впечатлени от тази различна от обичайните им занимания игра и помолиха кмета да им направи такова игрище.

„Идеята е чудесна и е напълно възможна за реализация, защото в момента сме в процес на подготовка на ремонт и обновяване на всички паркове на територията на общината. Има възможност в някои от тях да изградим игрища за миниголф и ще го направим”, каза кметът на Стамболийски.

Още в края на миналия си мандат той обеща всички паркове да бъдат ремонтирани, а Общинският съвет одобри тегленето на заем за този ремонт. Проектите вече са готови и скоро ще започне работа по парковете, които са общо 93 кв. м. в града и 47 кв. м. в четирите села. В селата освен ремонт на парковете предстои и изграждане на нови центрове. Планирано е след като стартира работата по парковете тя да приключи до 3-4 месеца.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина