“Пожелай за Пловдив“! 10 специални кутии събират послания за града

Автор: Plovdiv Now 4320
“Пожелай за Пловдив“! 10 специални кутии събират послания за града

„Пожелай за Пловдив“ е мотото на кампания, инициирана от доброволците на фондация „Пловдив 2019“, по повод Международния ден на доброволеца 5-и декември. Идеята им е да съберат пожелания за града, написани от пловдивчани и гости, които впоследствие да станат част от специално изработени светещи фенери.

Всички, които желаят да оставят своя знак върху Европейска столица на културата могат да пуснат в една от 10-те специални кутии своето послание до 29-и ноември, когато ще приключи акцията. Местата където са поставени кутиите са на обществените места: СКЛАД, Туристическия център до Джумая Джамия, Библиотека "Иван Вазов", Дом на културата "Борис Христов", Спортен клуб „Тотал Спорт“, МОЛ Марково тепе,  МОЛ Пловдив Плаза, Френска езикова гимназия „Антоан дьо Сент-Екзюпери“,  ЕГ "Иван Вазов", Бар „Котка и Мишка“ в Капана.

Събраните послания ще бъдат използвани от участниците в работилница за хартиени фенери от природни материали. Тя ще се води от Лиз Пю, която пристига от Манчестър, Великобритания по международен проект на фондацията за обучение на граждани в творчески дейности. В него са предвидени още две работилници за гражданско участие. Желаещите все още могат да се запишат за участие.

Инициативата на доброволците следете чрез хаштаг #пожелайзапловдив в социалните мрежи.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина