Пожари тепърва ще има!, предупреждават превозвачите

Автор: Plovdiv Now 3544
Пожари тепърва ще има!, предупреждават превозвачите

„Идеята е да изпратим послание на евродептуатите във връзка с приемането на най-скандалния закон в тази институция. Този европарламент ще бъде запомнен с две неща – Брекзит и пакета „Мобилност””, заяви изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев. Той бе човекът, който възпламени български ТИР в Пловдив, с което  се демонстрира каква ще е съдбата на родните превозвачи, ако спорния законопроект бъде приет окончателно.

Докато превозвачите палиха българския камион, евродепутатите приеха на първо четене пакетът „Мобилност”.

Сега пакетът „Мобилност“ отива в Съвета на ЕС, където трябва да бъде одобрен от министрите на транспорта на държавите членки. Ако там възникнат възражения, които пречат да бъде гласуван, ще бъде върнат на Европарламента и ще започнат преговори между двете институции до постигане на съгласие.

Протестът с ритуалното палене на камиона бе подкрепено от над 200 души от бранша, които разпънаха транспаранти с апели "ЕС, не убивай транспорта в България!, "Има ли място за БГ бизнеса в ЕС", "Не на дискриминацията!" "Европа на две скорости - заден ход за България". С протестни лозунги против европейските регулации бе облепен и подпаленият тир.

Красимир Сираков, който е превозвач от 30 години заяви, че с този закон идва краят във вярата на честния труд на българина в Европа. Самото му приемане пък ще означава запалването на стотици камиони.  Той смята, че всички тези актове водят до превръщането на България в пустиня.

 

Вижте още мнения на български превозвачи:

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина