Повтарят концерта в чест на Бетовен заради големия интерес на пловдивската публика

Автор: Plovdiv Now 4611
Повтарят концерта в чест на Бетовен заради големия интерес на пловдивската публика

Симфоничният концерт "250 години от рождението на Бетовен" със солист Емануил Иванов, включен в програмата Държавна опера-Пловдив на 23 януари, ще бъде повторен заради продължаващия огромен интерес на пловдивската публика към него, пише PlovdivTime.

Почитателите на класическата музика ще имат шанса да се насладят на програмата извънредно на 6 февруари. Билетите са в продажба на касате на Операта и на касите на Ивентим.

След концерта с цигуларката Лия Павлова, това е вторият симфоничен концерт  през януари 2020 година, за който билетите свършват, казват от Пловдивската опера.

Емануил Иванов е лауреат на награди от конкурси като: „Скрябин-Рахманинов”, „Лист-Барток”, „Млади виртуози”, „Дину Липати” и др. През 2019 г. става лауреат на Втора награда от международния конкурс "Казагранде" (Терни, Италия), а няколко месеца по-късно става носител на Първа награда на конкурса "Феручо Бузони" (Болцано, Италия) - един от най-престижните клавирни конкурси в света.

Симфоничен концерт "250 години от рождението на Бетовен:
Диригент: Диан Чобанов; Солист: Емануил Иванов; Програма: Бетовен - Симфония №5, Клавирен концерт №5 "Императорски"; Участват: Оркестър на Държавна опера-Пловдив с концертмайстор Мичо Димитров

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина