Повече от половината родители в Пловдив искат отваряне на детските градини

Автор: Plovdiv Now 3996
Повече от половината родители в Пловдив искат отваряне на детските градини

До този момент близо 60% от родителите са поискали да отворят детските градини, защото от това зависи работата им, съобщи кметът Здравко Димитров. Анкетата продължава да върви и ще приключи на 14 май.

„Мисля, че ще се съобразим с желанието на хората”, каза кметът. За да се случи това обаче трябва да се издаде заповед от Министерския съвет за отварянето на забавачките.

Припомняме, че община Пловдив пусна анкета към родителите, чиито деца посещават детските заведения в Пловдив, дали и кога да отворят те.  Тя е анонимна, като в нея има няколко въпроса, относно как да се действа при отварянето на детските градини.  Сред въпросите  са  има ли необходимост от отваряне на детските градини, както и зависи ли връщането на работа на родителите от това. Родителите се питат и  според тях кога трябва да отворят забавачките и кога биха пуснали детето си.

Кметът похвали и служителите на трите ОП-та – „Чистота”, „Градини и паркове” и „Дезинфекционна станция, които бяха на първа линия.

„В Столипиново многократно се завиши дезинфекцията и се извози в пъти повече отпадък. Всичко премина при максимално добра организация. Дано тази пандемия ни направи по-добри! Показахме, че можем да се справим. Няма да спра да благодаря на пловдивчани. Ако сме допуснали грешки, моля да бъда извинен”, каза още кметът.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина