Потвърдиха присъдите за убийството на митничаря Георги Дребчев в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 97090
Потвърдиха присъдите за убийството на митничаря Георги Дребчев в Пловдив

Апелативният съд в Пловдив потвърди присъдите на подсъдимите за убийството на митнически служител Георги Дребчев на 13 юни през 1999 година в Пловдив.

Божидар Атанасов остава с доживотен затвор, и Иван Карабелов - с присъда „лишаване от свобода“ за срок от 15 години и 6 месеца, за извършено убийство на митническия служител  Г.Д. на 13.06.1999 г., в гр. Пловдив.

По делото Апелативна прокуратура – Пловдив е изразила становище, че първоинстанционната присъда е правилна, обоснована и наложените наказания на двамата подсъдими са справедливи.

Решението на Апелативен съд – Пловдив подлежи на обжалване или протестиране през ВКС в 15-дневен срок.  

Припомняме, че Иван Карабелов бе обвинен заедно с Божидар Атанасов, като Карабелов се сдоби с обвинения за подбудителство в убийството на митничаря. Карабелов държал на концесия пазара в Съединение и няколко язовира в района.

Георги Дребчев беше разстрелян пред дома си в жк. "Тракия“ на 13 юни 1999 г. Според държавното обвинение мократа поръчка е била направена от вече покойния кмет на град Съединение Евгени Маринчешки. През 1999 година той още не бил част от властта, а имал транспортна фирма, чрез която пренасял малки пратки с дрога. Помагал му другият подсъдим по делото – Иван Карабелов.

Безопасното преминаване на тировете осигурявал Дребчев. В един момент митничарят се усъмнил, че не получава достатъчно пари за услугата и свил малка част от наркотиците. Не пожелал да ги върне и затова по заръка на Маринчешки, Карабелов го поръчал на Божидар Атанасов. Дребчев беше екзекутиран пред дома си с един куршум в гърба.

Снимка: архив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина