Постна шоколадова торта с тиква - страхотна на вкус

Автор: Plovdiv Now 11438
Постна шоколадова торта с тиква - страхотна на вкус

Предлагаме ви рецепта за постна шоколадова торта с тиква - страхотна на вкус!

Продукти:

ЗА КРЕМА

тиква - 700 г печена

кокосово масло - 25 г

захар - 220 г

кокосово брашно - 30 г

ванилия

ЗА БЛАТОВЕТЕ

брашно от спелта - 340 г пълнозърнесто

какао - 30г

кокосова захар - 240 г

сода бикарбонат - 1.5 ч.л.

оцет - 1 или 2 с.л.

зехтин - 100 мл

инстантно кафе - 2 с.л., разтворено в 420 мл топла вода

УКРАСА

горски плодове - 1/2 ч.ч. замразени (червени боровинки)

Приготвяне:

Крема:

Сложете горещата тиква заедно с всички останали съставки в дълбока купа и пасирайте, докато не получите гладък тиквен крем.

Оставете го в хладилника да се охлади и да се сгъсти.

През това време направете блатовете за торта

Блатовете:

Сложете всички съставки в купа и разбъркайте, докато не получите гладка смес.

Разделете сместа на 3 и изпечете 3 кръгли блата с диаметър 17 см

Оставете ги да изстинат напълно.

Сглобяване на тортата:

Разделете крема на 3, сложете първия блад в чиния и размажете първата част от крема, после втория блат и втората част от крема и накрая последния блат и последната трета от крема.

Украсете малката шоколадова торта с кафе и тиквен крем със замразените плодове.

Съхранявайте шоколадовата торта в хладилник.

Рецепта: Лилия Цачева

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина