В периода на постите, които вече започнаха тази седмица и ще продължат до Великден, ви предлагаме рецепта за вкусна бисквитена торта. Тя, разбира се, е постна.
Продукти:
бисквити - 30 - 35 обикновени (постни)
царевичен грис - 1 ч.ч. от 300 мл фин
рожков - 1 с.л. + за поръсване/украса
какао - 2 с.л.
кафява захар - 5 с.л. кристална
захар - 6 с.л. кристална
ванилия - 1 пакетче
какао - 2 с.л. зърна парченца + за 1 с.л. за украса
орехи - 2 шепи натрошени + 1 шепа за украса
вода - около 3 и 1/2 ч.ч.
Приготвяне:
Ефектна и красива торта, която се приготвя в няколко лесни стъпки. Използваме чаша с вместимост 300 мл.
Сложете тенджера на котлона на завира. Изсипете царевичния грис, разбъркайте. Не трябва да има бучки. Имайте предвид, че грисът ще се свари за минутка-две, не повече. Ще се получи кремообразна смес като качамак.
С купа присипете 1/3 от вече сварения грис. Добавете рожков, кафява захар, какао и наситнените орехи. Разбъркайте хубаво.
При остатъка от качамака добавете бялата захар, ванилия и зрънцата какао. Разбъркайте.
Пригответе си правоъгълна тава, в която ще сглобявате домашната торта. Навлажнете бисквитите в студена вода, трябва да омекнат. Направете първия ред от тях. Отгоре равномерно разстелете от царевичния крем с бялата захар, отгоре - отново бисквити.