Посланикът на Албания дойде за първи път под тепетата

Автор: Plovdiv Now 3658
Посланикът на Албания дойде за първи път под тепетата

Възможностите за инвестиции между Албания и България и в частност Пловдив обсъдиха по време на среща заместник-кметът Розалин Петков и Н. Пр. Г-жа Доника Ходжа, посланик на Република Албания в България. Нейно превъзходителство е на първото си работно посещение в града под тепетата и заяви, че е очарована от това колко е красив и привлекателен.

Пловдив е пример за мирно съжителство между отделните етнически групи, които го населяват от много десетилетия, заяви заместник-кметът Розалин Петков. Той посочи, че вторият по големина град в страната се развива много добре в икономическо отношение, има богато културно-историческо наследство, което е и причина за все по-големия брой посещения на туристи от страната и чужбина.

Около 40 000 са българите, които всяка година почиват на албанското крайбрежие, наблюдава се и тенденция за повишаване на инвестициите в Албания от страна на България, сподели Н. Пр. Г-жа Ходжа.

По време на срещата се обсъди възможността за реализиране на изложба с книги, документи и снимки на националния герой на Албания Георги Кастриоти Скендербег.

Нейно превъзходителство не пропусна да пожелае успех на проекта Европейска столица на културата 2019. На днешната среща със заместник-кмета Розалин Петков присъства и почетният консул на Република Албания – Аристир Димо.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина