Поредна безумна маневра на светофар в Пловдив за малко не доведе до инцидент

Автор: Plovdiv Now 8702
Поредна безумна маневра на светофар в Пловдив за малко не доведе до инцидент

Поредна безумна маневра на пътя за малко да доведе до инцидент. За това сигнализира пловдивчанин, който се натъкнал на цели двама нарушители на светофара между булевардите "Източен" и "Санкт Петербург". Мъжът приближавал светофара в посока надлез "Родопи", когато бил засечен от друг автомобил. За късмет, светофарът бил светнал в жълто и шофьорът намалявал скоростта.

"Господина с баничарката от крайна дясна лента беше решил, че да чака на светофар, заедно с останалите участници в движението, му е под нивото. Направи забранена маневра и ми отне предимството, пресичайки ми пътя пред светофара и заставайки диагонално пред мен. За общ късмет светофарът за моята лента светна в жълто и съответно намалих с идеята да спра като първа кола, но този човек ми пресече пътя. Скочих на спирачките, за да избегна ПТП, създавайки предпоставка за това и на колите зад мен", разказва потърпевшият. Само бързата реакция го спасява от инцидент в натоварен час в петъчната вечер. 

Докато чакали светофара да светне в зелено обаче, друг водач решил да си спести чакането, маневрирайки между лентите. В крайна сметка, лъскавата "Е класа" се престроила почти в кръстовището, заобикаляйки няколко автомобила и пресичайки пешеходната пътека. 

Мъжът твърди, че това съвсем не е единичен случай.

"Това е само една от трицифрения брой случки, на които съм бил свидетел. Да шофираш в рамките на ограниченията е крайно зле прието от масата хора по пътищата", коментира той пред TrafficNews.bg.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина