Поредна акция срещу незаконните гонки в Пловдив! Полицията застана на големите булеварди

Автор: Plovdiv Now 4557
Поредна акция срещу незаконните гонки в Пловдив! Полицията застана на големите булеварди

Поредната акция срещу незаконните гонки се проведе снощи в Пловдив. След 22:00 часа по улиците  на града имаше масирано полицейско присъствие.

Колите на униформените обикаляха всички проблемни точки в областния град – най-вече големи булеварди и възлови кръстовища, за които е постъпвала информация за нерегламентирани автомобилни състезания или нарушения от водачи на мотоциклети.

Полицаите правиха масови проверки и по паркинги на хипермаркети и места, на които е имало струпване на автомобили.

Припомняме, че през последните дни бяха проверени десетки шофьори, а спрямо 15 водачи бе взето административно отношение за нарушения на ЗДвП. Спрян от движение бе лек автомобил „БМВ“ и е съставен акт на 21-годишния му шофьор, който нарушил скоростния режим миналата седмица на Асеновградско шосе, преминавайки с над 170 км/ч.

По нареждане на новия директор ст. комисар Йордан Рогачев засиленото полицейско присъствие ще продължи и през следващите седмици.

"Гражданите са абсолютно прави да недоволстват. Тези практики трябва да спрат. Те са изключително опасни, както за участниците в тези гонки, така и за другите участници в движението - водачи и пешеходци. Шумът също е изключително неприятен. Но това няма да продължи, ще вземем необходимите мерки. Очаквам адекватни реакции и от всички началници на районни управления, на чиято територия се правят нерегламентирани състезания" бе категоричен директорът. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина