Поради големия интерес правят извънредно повторение на концерта Симфония N7 “Ленинградска“

Автор: Plovdiv Now 4525
Поради големия интерес правят извънредно повторение на концерта Симфония N7 “Ленинградска“

Поради големия интерес Opera Open 2020 ще зарадва меломаните с извънредно повторение на Симфония 7 "Ленинградска" на 31 август.

"Музика на мира" е международен музикален проект, диалог за мирното съвместно съществуване, прослава на човешката сила и дух. Проектът включва изпълнението на Ленинградска симфония от Шостакович от оркестри в Берлин, Виена, Пловдив и Торгау, както и от Симфоничния оркестър на Балтийско море.  Сега изпълнението е на оркестъра на Опера Пловдив.

Както винаги при Шостакович, тази Симфония е посветена не на града – както и да се нарича той, не и на събитието, а на хората. На загиналите от глад, от студ, от снаряди и бомби... от отчаяние. Тук няма политика: има борба на ужасното, банално зло с човека.  Симфонията се свири рядко заради мащабите си, огромния състав, трудност, уви – и заради политически предразсъдъци... И сега Пловдив има шанса да я чуе, да изпита трепета от знаменитата тема на нашествието и да изпита мощния катарзис, до който музиката довежда.

Поради големия интерес и изчерпване на местата за концерта Шостакович - Симфония N7 "Ленинградска" на 22 август, оркестърът на Опера Пловдив ще изпълни още веднъж произведението на 31 август на Античния театър от 20:30. Диригент е  Диан Чобанов.

Билети от 12 и 16 лева се продават на касата на Операта, на каса OPERA OPEN на Главната, на касите на Ивентим и онлайн на eventim.bg.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина