Поради големия интерес, Опера Пловдив обяви втора дата за бродуейския мюзикъл “Евита“

Автор: Plovdiv Now 15593
Поради големия интерес, Опера Пловдив обяви втора дата за бродуейския мюзикъл “Евита“

Поради големия интерес, Опера Пловдив обяви втора дата за бродуейския мюзикъл "Евита". Желаещите, които не успяха да намерят билети, имат възможност да видят спектакъла на 21 октомври от 19.00 часа в Дома на културата „Борис Христов“. Билети се продават на касата на Операта, на касите на Ивентим и онлайн на eventim.bg.

Премиерата на мюзикъла с безсмъртния хит "Don't Cry For Me Argentina" и наградената с Оскар песен "You Must Love Me" от филма с Мадона се състоя през май миналата година. Мюзикълът "Евита" се играе над 40 години на Уест Енд Лондон и Бродуей САЩ и е преведен на над 14 езика. С това той се нарежда сред най-известните мюзикъли на Андрю Лойд Уебър в световен мащаб, заедно с "Исус Христос Суперзвезда", "Фантомът на операта" и "Котки". Получил е три награди "Тони" - най-престижното отличие за мюзикъл в САЩ.

Диригент на "Евита" е американският възпитаник Константин Добройков, който познава спецификата на жанра от Бродуей и с голям успех подготви заглавията "Човекът от Ла Манча", "Исус Христос Суперзвезда", "Коса" и "Мария от Буенос Айрес“. В ролята на Евита ще видим отново гласовитата пловдивчанка Юлия Йорданова, която е трупала опит като изпълнител в САЩ и която гради удивителна кариера под псевдонима Керана, заедно със своята група „Космонавтите“.  В образа на президента Перон, който е сериозно вокално предизвикателство, ще видим Георги Султанов, а в друга централна роля ще видим и любимия  Марк Фаулър.

Режисьорът Нина Найденова дълго проучва историческите факти за Ева Перон - превърнала се в мит за Аржентина, еднакво силно обичана и силно мразена. Художникът на костюмите Николина Костова - Богданова внимателно изучава гардероба на Ева Перон.  Нейната цел е чрез облеклото да пресъздаде на сцената метафора за кратката, противоречива и динамична история на Ева Дуарте от Лас Тодос, която пристига в големия град на 15 годишна възраст с една овехтяла рокличка, на 26 години се издига до Първа дама, която се облича с Диор и малко по-късно, преди да умре на 33 години, изнася последните си речи пред многохилядна тълпа от бедняци, облечена с кожено палто от визон.

Мюзикълът на Андрю Лойд Уебър е съставен само от музикални номера без говор между тях, което поставя предизвикателства на Хора и Балета на Опера Пловдив. Естествено, всичко това е гарнирано със завладяващо танго, поставено от хореографа Боряна Сечанова, чийто последни проекти са танците в мюзикълите "Да пееш под дъжда", "Моя прекрасна лейди" и "Кабаре".

Ето и творческия екип:

Диригент: Константин Добройков

Режисьор: Нина Найденова

Хореограф: Боряна Сечанова

Сценография: Елица Георгиева

Костюми: Николина Костова-Богданова

Превод: Цветомира Цонева

Солисти: Юлия Йорданова - КЕРАНА Kerana Kosmos , Виктор Ибришимов, Георги Султанов, Марк Фаулър, Вера Гиргинова

ХОР, БАЛЕТ И ОРКЕСТЪР НА ОПЕРА ПЛОВДИВ

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина