Полицията се заема с мотористите по пътищата

Автор: Plovdiv Now 6626
Полицията се заема с мотористите по пътищата

Пътна полиция започва акция с цел контрол на водачи на мотопеди, скутери, мотоциклети и ATV-та. Тя ще продължи го 1 юли.

Полицаите ще проверяват дали се носят каски, дали водачите не са употребили алкохол или наркотици и дали имат нужната категория за превозното средство, което управляват. В първите минути на акцията мотоциклетист беше глобен за това, че вози на мотора си дете под 14 години, което е забранено от закона.

Ще се следи и дали регистрационните номера са поставени така, че да са добре видими. Всички спрени се проверяват и за наличие на връчени и неплатени глоби, както и невръчени санкции. В зависимост от нарушението глобите са от 20 до 200 лева, като за част от тях се отнемат и точки, каза Крушарски.

От началото на годината до края на май по пътищата на страната са загинали 12 мотоциклетисти, което е с трима по-малко от същия период на миналата година. Ранените са с 15 по-малко (140), а общият брой на инцидентите е намалял с 19 до 136. В същото време са наложени с 80 броя повече санкции - 1260 за тази година.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина