Полицията в Пловдив тръгва на масови проверки, ще следят за епидемичните мерки

Автор: Plovdiv Now 6722
Полицията в Пловдив тръгва на масови проверки, ще следят за епидемичните мерки

Полицията в Пловдив започва масирани проверки за спазване на епидемичните мерки за ограничаване на заразата от COVID 19. "Ще се запознаем с новата заповед на министър Ананиев и ще засилим контрола, заяви директорът на полицията ст. комисар Йордан Рогачев. Униформени ще следят дали новите разпореждания на министъра на здравеопазването се спазват. На мушка ще бъдат ресторантите, нощните клубове, търговски обекти. Особенно стриктен ще бъде контролът на организираните мероприятия. 

Припомняме, че Кирил Ананиев обяви днес, че маските на закрити помещения отново стават задължителни. Мярката касае  нощни клубове, ресторанти, театри, аптеки, градски транспорт. В търговските обекти мерките ще са задължителни както за персонала, така и за посетителите. В обществения транспорт, лечебните заведения и аптеките маските също са задължителни. 

Редица заведения са били проверявани и през изминалия уикенд. Акцията е била между РЗИ и областната дирекция на МВР. Още в петък министърът на здравеопазването предупреди, че контролът по нощните клубове ще бъде засилен и ще се следи стриктно за спазване на епидемичните мерки.

Религиозно събитие в Перущица стана причина малкият град да се превърне в огнище на зараза. Шестима пастори, участвали в евангелската сбирка, са заразени, трима от тях вече починаха. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина