Полиция и данъчни погнаха такситата в Пловдив, откриха стотици нарушения само за дни

Автор: Plovdiv Now 5014
Полиция и данъчни погнаха такситата в Пловдив, откриха стотици нарушения само за дни

316 нарушения са констатирани по време на специализирана полицейска операция, насочена към таксиметровите компании в Пловдив и региона.

Припомняме, че със заповед на директора на Областната дирекция на МВР ст. комисар Йордан Рогачев  служители на „Икономическа полиция“ започнаха проверки  на  таксиметровите компании. Съвместните действия се осъществиха с представители на Териториална дирекция  на Национална агенция по приходите и  Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. В обхвата на специализираните инспекции влязоха повече от 250 юридически лица, регистрирани в сферата на таксиметровите услуги.

Сред нарушенията, констатирани през последната седмица, преобладават  случаите на неправилно спиране, паркиране и престой -  250. В рамките на осъществения контрол е засечен неправоспособен водач. Водачите на 12 автомобила са се движили със скорост над допустимата. Без обезопасителни колани са били 12 от шофьорите. Петима  са използвали мобилните си телефони по време на движение.  В хода на проверките са установени петима водачи, които са извършвали таксиметров превоз без необходимите документи, за което са уведомени съответните контролни институции.

Припомняме, че в началото на месеца таксиметрова компания се оказа регистрирана в бившия Дом за деца, лишени от родителски грижи "Рада Киркович". 

Собственикът, Сергей Димитров /30г./ е дал адреса на ул. "Димитър Цончев" 11 , на сграда, която всъщност е необитаема. На този фрапиращ случай са се натъкнали пловдивски полицаи, които през последната седмица извършват масирани проверки по линия на таксиметровата дейност в Пловдив.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина