Полицейска спецоперация в Пловдив и София разби група за трафик на мигранти от Турция през България

Автор: Plovdiv Now 557
Полицейска спецоперация в Пловдив и София разби група за трафик на мигранти от Турция през България

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност пет лица за участие в организирана престъпна група за трафик на мигранти от Турция през България към Сърбия и Западна Европа.

Те са задържани на 17 октомври 2019 г. в Пловдив и София при съвместни действия по разследването на Специализираната прокуратура, ГДБОП и СДВР със съдействието на Дирекция "Жандармерия“.

При извършените претърсвания в пет недвижими имота в София и един в Пловдив, както и в леки автомобили, ползвани за престъпна дейност, са намерени и иззети голям брой мобилни телефони и сим карти, с които групата е координирала действията си по превеждането на чуждите граждани през границата, подпомагането на пребиваването им и извеждането им от страната. На един от адресите е намерена и иззета марихуана.

С определение на Специализирания наказателен съд от 19 октомври 2019 г. на двама от участниците е наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража“, на двама е определен "домашен арест“ и на един – "подписка“.

За ръководителя на групата – българска гражданка, съдът определи "домашен арест“, за да има възможност да полага грижи за двете си малки деца. Определението на Специализирания наказателен съд по мерките за неотклонение не е окончателно и може да бъде протестирано и обжалвано.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина