Полицаи строго следят за пътници без декларации по гарите, автогарите - без надзор

Автор: Милен Ангелов 10500
Полицаи строго следят за пътници без декларации по гарите, автогарите - без надзор

На Централна жп-гара Пловдив мерките за ограничаване на пътуването без основателни причини се следи при най-строги мерки, показа нашата репортерска проверка. Служители на жандармерията дежурят на билетните каси. Всеки пътник преди да си закупи билет е проверяван за декларация, с която да удостовери, че има право да напусне дадено населено място. След това получава позволение да си заплати за документа за пътуване.

Заради наложените мерки от железопътния превозвач отбелязват спад на пътуващите. Единствено активен е потокът сутринта и вечерта, когато работещи хора се прибират към близките населени места. Техните работодатели са подсигурили необходимите декларации на служителите си още след издаването на заповедта за ограничителните мерки.

Не такава обаче беше ситуацията на автогара "Родопи". Нито на билетните каси, нито на секторите, откъдето тръгват автобусите се забелязват служители на реда, които да следят за причините за напускане на града. Това до известна степен е вратичка за нарушаване на мерките, въведени покрай извънредното положение, както и безконтролното разпространение на евентуална зараза от COVID-19.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина