Полицаи спипаха измамник, представящ се за инвалид, докато проси на кръстовище в Тракия

Автор: Plovdiv Now   627
Полицаи спипаха измамник, представящ се за инвалид, докато проси на кръстовище в Тракия

Пловдивски полицаи спипаха измамник, представящ се за инвалид, докато проси на кръстовище в Тракия. Читатели на TrafficNews споделиха, че въпросният мъж най-редовно е просил по кръстовищата в града, докато автомобилите изчакват на червен светофар.

Униформените са установили въпросния мъж, като към този момент не е ясно дали и какви санкции е понесъл. Това се е случило на бул. „Освобождение” в посока Асеновградско шосе.

Припомняме, че само преди дни медията ни публикува материал по темата, като тогава случаен минувач разкри мъж, който се е преструвал, че е с ампутирана ръка. Във видео се вижда, че пловдивчанинът издърпва блузата му, като се вижда, че ръката му е скрита под нея. Подобен тип просия е често разпространен у нас. Целта на индивидите е да извличат съчувствие и финансова помощ от минувачите, преструвайки се, че са с ампутирани ръце или крака.

Мъж разкри измамник, представящ се за инвалид, докато проси в ПловдивПрез последните години измамните схеми свързани с просия придобиват все по-голяма популярност

През последните години измамните схеми свързани с просия придобиват все по-голяма популярност, като една от най-шокиращите тактики, на които те разчитат, е представянето им като хора с ампутирани крайници. Преди няколко месеца властите разкриха поредния случай на група от няколко души, представящи се за инвалиди, използващи манипулативни методи за симулация на ампутация на ръце и крака в Бургас. Това се случи след видео на Динко Вълев от Ямбол, който спипа мъж с „ампутирана” ръка да проси пред магазин в морската столица.

Обикновено измамниците не действат сами, а с помощта на организирани групи. Въпреки че има определени мерки за борба с уличната просия, контролирането на подобни измами понякога е трудно за властите.

Санкциите за просия на територията на Община Пловдив стигат до 500 лева. Хората апелират към властите да предприемат по-сериозни мерки за разследване и наказване на подобни измамни действия.

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина