Покупката на второ жилище в Пловдив гарантира сигурен доход

Автор: Валерия Василева 5010
Покупката на второ жилище в Пловдив гарантира сигурен доход

Търсенето и високите наеми на жилища в Пловдив, са причина  много хора да инвестират в покупката на недвижими имоти. Жилищата, закупени с цел отдаване под наем, може да бъдат добра инвестиция в момент, в който доходността от депозити е доста ниска. Освен това един апартамент под наем носи прилични доходи, без да е нужно човек да е чак толкова вещ във финансовите пазари, колкото ако например инвестира парите си в различни финансови инструменти. 
 
Разбира се, мнозина си задават въпроса – кое гарантира, че продължителен период апартаментът ще бъде  доходоносна инвестиция?

В момента, макар и след леко покачване, лихвите по ипотечните кредите на този етап са добри, а доходите на работещите под тепетата,  държат високи нива.

Това е причината и мнозина да вложат спестяванията си или да изтеглят кредит за второ жилище, което да дават под наем.  То се самоизплаща чрез приходите от наем.  Инвестирайки във второ жилище обаче клиентите вече са информирани и доста взискателни. Тъй като те самите не живеят там, трябва да могат да разчитат на сигурност за имуществото си. И затова се насочват към затворени комплекси с по-високи нива на сигурност.  „Наблюдаваме повишен интерес към закупуване на жилища като инвестиция. Наши клиенти, които работят в чужбина, влагат спестяванията си в имоти, с което в дългосрочен план си гарантират сигурен доход” коментира мениджърът продажби на „Стройколукс” Йорданка Деянова. 

Сериозен е интересът на клиентите към новостроящия си жилищен комплекс „TOMOV PLAZA” на Асеновградско шосе.

Разположен на една от най- лесно достъпни локации в града – кръстовището на булевардите „Асеновградско шосе”,  „Найчо Цанов” и „Освобождение” ,  комплексът позволява лесен  и бърз достъп до всяка точка на града , а също така бърза връзка с Околовръстното шосе и автомагистрала „Тракия”.  Деветте отделни сгради са с височина от 9 до 16 етажа и са разположени в П-образна форма, като образуват затворено вътрешно пространство, което ще бъде превърнато в 5 декара парк с детски площадки, пейки и кафе.  На всеки етаж има разположени от 3 до 6  апартамента с различни квадратури: студиа с площ от 30 до 46 кв.м.; апартаменти с една спалня с площ от 55 до 80 кв.м.; апартаменти с две спални с площ от 86 до 110 кв.м.; апартаменти с три спални с площ от 110 кв.м. . Функционални етажни разпределения, могат да бъдат адаптирани към изискванията на клиента, ако жилището е закупено сега.  За да бъдат избегнати проблемите с паркирането, инвеститорът е заложил  подземен паркинг на две нива  със  700 паркоместа и  открит с 200 паркоместа.

Брокери съветват да съобразите покупката на жилище за инвестиция както с доходите и спестяванията си, така и с бъдещите ви планове. Те припомнят, че за  „класическите” жилища с една или две спални  най- лесно се намират наематели. Студията също са много търсени от студенти или млади двойки.

При по-големите апартаменти приходите са по-големи, но там по-трудно се намират клиенти.

 „Локацията е изключително важна при избор на жилище като инвестиция.  В случая „TOMOV PLAZA” съчетава  няколко удобства. В близост до него има 4 спирки на градския транспорт, бърз излаз от града, лесен достъп до магистралата. От друга страна е в близост до големи търговски комплекси, няколко хипермаркета от големи хранителни вериги, в самият комплекс ще има магазин на веригата „Билла”.  Заведенията за хранене и местата за забавления, които ще бъдат отворени в „TOMOV PLAZA” , също са притегателен център за младите хора.

 „Консултираме клиентите си по всички въпроси, които ги интересуват. Работим с различни банки, които предлагат кредити на наши клиенти, в зависимост от техните доходи.  Затова е добре, преди да направят решителната крачка, купувачите да се консултират със специалисти” съветва Йорданка Деянова. 

Телефонът, на който можете да получите подробна информация, е 0879040404.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина