Поклон, българи! 280 000 евро се събраха за 48 часа за болното бебе Калина

Автор: Plovdiv Now 25764
Поклон, българи! 280 000 евро се събраха за 48 часа за болното бебе Калина

Хиляди българи с добри сърца сътвориха истинско чуди и само за 48 часа дариха огромната сума от 280 000 евро, необходима за лечението на двумесечната Калина Сидерова от Варна.

Добрата новина съобщи във фейсбук страницата "Да дарим бъдеще на бебето Калина" щастливата майка на момиченцето Яна Сидерова, отправяйки благодарност към всички отзовали се на апела за помощ.

"Приятели, БЛАГОДАРИМ ви за даренията! Благодарим ви, че ни подкрепяте толкова активно в този момент! Толкова сме развълнувани, че не можем да повярваме какво се случва. Благодарни сме на хилядите хора, които бяха докоснати от нашата история и бяха съпричастни към болката ни. Веднага щом имаме конкретна информация и цифри, ще ги оповестим публично на официалната Facebook страница на Калина. Борбата за нас продължава. Ще направим чернодробната трансплантация на Калина. Молете се с нас всичко да мине успешно. Ще ви държим в течение тук, в страницата ни, как се развива състоянието на малката ни дъщеричка.", пише развълнувано майката Яна. 

 

Относно всички кутии, планирани събития, собствени инициативи и кампании в подкрепа на Калина, които са планирани или вече са направени, родителите помолиха:

- Даренията, които съберете в кутиите на Калина, дарете ги на ДРУГИ, нуждаещи се хора като нас. 
- Всички базари, инициативи и собствени кампании, които сте започнали, НАПРАВЕТЕ ГИ, но събраните средства ги дарете на ДРУГИ хора, които също са в тежка нужда като нас.
- Всички парични средства, които сте събрали и сте планирали да ни ги изпратите, но все още не сте, сърдечно ви молим да ги дарите на ДРУГИ нуждаещи се.

Калина ще получи своя шанс за живот благодарение на ВАС!

Със събраните пари ще се извърши чернодробна трансплантация на мъничката Калина в Университетската болница Хамбург-Епендорф в Германия.

Калина се ражда на 22 март т.г., но само месец по-късно получава вътрешен кръвоизлив и спешно е приета в болница "Света Марина" във Варна.

"Кръвта ѝ не се съсирваше в резултат на липсата на витамин К, стойностите на билирубин бяха твърде високи. Тези симптоми показваха, че нейният черен дроб и жлъчка не функционират правилно", разказват родителите й Яна и Явор Сидерови.

 Лекарите им съобщават най-тежката новина - Калина има цироза (фиброза III-IV степен) в резултат на неонатална холестаза и билиарна атрезия (липса на жлъчни пътища). Единственият начин Яна и Явор да спасят живота на детето си е да съберат 280 000 евро, необходими за чернодробна трансплантация. Медиците обаче им казват, че срокът за това е два месеца.

В началото съпрузите смятат, че е невъзможно за толкова кратко време да се събере от дарения толкова голяма сума. Само за две денонощия след призива им във Фейсбук обаче 280 000 евро са събрани. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина